HoneyMoon

U wilt uw bruiloft houden op het prachtige eiland Bali of u wilt uw huwelijksbeloften wederom vieren, we horen het graag!

Picture this: met je slippers in het zand, je voeten in de zee, de zon die schijnt en het jawoord geven met een uitzicht op zee. Op dit paradijselijke Indonesische eiland wordt jouw trouwdag een ervaring om nooit te vergeten. Omgeven door de natuur ga jij trouwen op Bali!

Wat moet je regelen om te trouwen op Bali?

Starten met een goede  planning.  De perfecte trouwlocatie te vinden en de reis te regelen kost tijd. Vooraf moet er ook aan papierwerk veel geregeld worden. Wij helpen jouw met  de taalbarrière en cultuurverschillen als je ons inhuurt als weddingplanner om zowel alles in Nederland als op Bali te begeleiden, onze motto is “transparant werken”.

Religieus vs. burgelijke stand
In Indonesië moet je eerst trouwen in de kerk voordat een huwelijk bij de burgelijke stand geregistreerd kan worden. Ben je niet gelovig? No worries! Dan is het nog steeds mogelijk om te trouwen op Bali, dit met een religieuze basisceremonie waarbij je geen kerkelijke documenten nodig hebt. Personen met verschillende geloven mogen in Indonesië niet met elkaar trouwen. Als je als buitenlander in Indonesië wilt trouwen, moet je dus het geloof van je partner aannemen. De uitzondering hierop is dat een moslim man wel met een vrouw met een ander geloof mag trouwen.

Visum & paspoort

Op de luchthavens van Indonesië en Bali kun je een gratis een visum krijgen tot 30 dagen. Je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn na aankomst in Bali en 12 lege bladzijdes!!.

Benodigde documenten

De aangifte van het huwelijk moet 15 dagen voor de bruiloft worden gedaan bij de kerk of KUA en de ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Hiervoor is nodig:

 • Paspoort of identiteitsbewijs
 • Uittreksel uit het geboorteregister van max. 3 maanden oud
 • Uittreksel uit het persoonsregister (GBA) van de Nederlandse gemeente van max. 3 maanden oud
 • Scheidingsakte en bewijs inschrijving van de echtscheiding in de registers van de Burgerlijke Stand (indien nodig)
 • Minderjarigen moeten een verklaring van huwelijkstoestemming van de ouders of voogd hebben

De Indonesische (buitenlandse) partij heeft alleen het paspoort of identiteitsbewijs nodig. Let nog op het volgende: in Indonesië mag je niet meer in de kerk trouwen als één van de personen eerder voor de kerk is getrouwd en dit huwelijk door echtscheiding is ontbonden.

Inschrijven van het huwelijk in Nederland

Eerst moet je de huwelijksakte door de autoriteiten laten legaliseren en dan je de huwelijksakte in Nederland laten inschrijven.

Naast de inschrijving bij de gemeente is het ook verstanding om de huwelijksakte bij de Dienst Burgerzaken in Den Haag in te schrijven. Mocht je ooit het afschrift nodig hebben, kun je het in Nederland opvragen en niet iedere keer in Indonesië. Handig!

De ceremonies op Bali

Je kunt er voor kiezen om je volledige huwelijksceremonie te houden op Bali, namelijk de religieuze en burgelijke ceremonie, of een deel in Nederland te doen. Het kan ook leuk zijn om te gaan voor een Balinese zegening en te trouwen middels de tradities van het land.

Religieuze ceremonie

Volgende godsdiensten kunnen trouwen op Bali: Katholiek, Protestant, Hindoe, Boeddhist en Moslim. Niet gelovig? Dan kun je de religieuze basisceremonie volgens het Protestanse geloof houden. Willen jullie je huwelijksgeloften  vernieuwen dan kan dat op bovenstaande wijze!

Burgerlijke ceremonie

De burgelijke ceremonie kan na de religieuze ceremonie plaatsvinden, of als je al getrouwd ben voor de kerk in Nederland.

Balinese zegening

Om officieel te trouwen op Bali in Balinese Hindoe stijl, moet je ook dit geloof hebben. Zo niet, dan kun je wel een Balinese zegening meemaken, waarin wordt gebeden voor veiligheid, gezondheid en geluk. Een prachtige ceremonie die begeleidt zal worden door de priester en zijn assistent, gehuld in de traditionele Balinese kleding.

Trouwlocaties op Bali

Bali heeft zoveel prachtige locaties dat we niet weten waar we moeten beginnen! Het jawoord geven aan het strand, tussen de rijstvelden of in de bergen: het is allemaal mogelijk.

Unieke lokatie aan het strand

Bali heeft schitterende resorts waarbij je het privéstrand kunt huren voor jouw bruiloft, zoals Sundays Beachclub in Ungasan, het Karma BeachClub in Ungasan en het Beach of Jimbaran.

Omgeven door de natuur

Uitzicht op zee, een blik op de bergen en plaatsen omgeven door rijstvelden: Bali heeft geweldige hotels om te trouwen in deze idyllische omgeving, denk bijvoorbeeld aan Four Seasons Jimbaran. Je kunt ook de schitterende tuinen gebruiken voor jouw bruiloft, behorende bij hotel Tugu in Canggu.

Bruiloft in een privévilla

Ga voor luxe en een privésfeer in één van de villa’s op Bali, waar u met uw hele gezelschap kan verblijven!

Tip: In Bali mag het hoofd door niemand worden aangeraakt, het hoofd is het reinste onderdeel van het lichaam. Geef kinderen dus geen aai over de bol!

Kosten om te trouwen op Bali

Vanaf 700 euro kun je een enkeltje naar Bali boeken met het vliegtuig. Houd dus rekening met jullie budget en het budget van je gasten als je gaat trouwen op Bali. Kun je hen bijvoorbeeld tegemoet komen in de overnachting of de reiskosten? Je kunt natuurlijk al veel regelen in Nederland, bijvoorbeeld een Top fotograaf op Bali, die ook nog met een Drone spectaculaire shots voor een video kan produceren  of denk aan een traditionele Balinese Trouwjurk of een Javaanse Trouwjurk. Verder zijn de kosten om te trouwen geheel aan jullie. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt!

Tradities op Bali

Lees je van te voren goed in over de tradities en de cultuur van Bali, zo ben je van alles op de hoogte en is de bevolking zeer behulpzaam als ze zien dat je hun land respecteert. Hierbij alvast een aantal handige tips om rekening mee te houden:

 • Mensen op Bali zijn heel sociaal, begroet mensen dan ook met een glimlach of een knik, ook al ken je ze niet.
 • Onfatsoenlijke kleding (te bloot of te casual) kan als belediging worden opgevat door de bevolking. Houd dus rekening met je kleding bij het bezoeken van dorpen, steden en culturele gebouwen.
 • Heb je een ontmoeting gepland staan bij één van de locaties en worden er hapjes en drankjes geserveerd? Wacht tot je verzocht wordt om te eten en drinken. Ontvang en geef ook alles met de rechterhand.

 • In de tempels worden er strenge regels gehanteerd en de Hindoes op Bali geloven dat deze regels door iedereen nageleefd moeten worden. Zo beschermen ze de spirituele reinheid van hun tempels.
 

Nederlandse Ambassade

Nederlands Honorair Consulaat in Bali

Adres: Jalan Raya Kuta No. 127, Denpasar, Bali

Telefoon: (+62) 361 761502

Fax: (+62) 361 754897

E-mail: dutchconsulate@kcbtours.com

Openingstijden: maandag-vrijdag: 08.30-16.00 uur.

Visa aanvragen: maandag-vrijdag: 08.30-12.30 uur.

Bronnen

boek de Jineng villa of Jineng Master bedroom of de Asia suite om bij HomeBaliHome je huwelijksnacht door te brengen.

 • Carla & Nino

 • bloemenpad

 • Hindu ceremonie

 • In traditionele kleding

 • Bloemenhart met fakkels

 • Hindu Ceremonie

 • Oom Zeth maakt er echt een feest van

 • voeten van de vloer

 • Champagne Toast

 • Wedding Tumpang

 • Geluks lampionnen

Wilt u tijdens uw bruiloft  een goede daad verrichten, wij kunnen in de voorbereiding met onze eigen charity activiteiten, een speciale wens voor jullie donatie van te voren voorbereiden, zodat u dit tijdens het huwelijksfeest aan uw gasten het kan presenteren en eventueel hen ook kan vragen een donatie te doen voor jullie Charity- wens als support:

“HomeBaliHome heeft een groot voorliefde voor de
Indonesische Flora & Fauna.”

Daarom werken wij samen met 999 Borneo Travel, zij hebben 2 woonboten en een speedboot in Kumai liggen. De 999 gids laat u de rijkdom van de laatste regenwouden zien. 
De ware gids in het woud is de Orangutan, als één van onze nauwste verwanten, 98% identieke DNA met de mens, leert hij ons wat het regenwoud te bieden heeft en hoe wij de bossen duurzaam kunnen beheren. Bedreigd door uitsterving hebben de orangutan en zijn medebewoners onze hulp om als soort te overleven hard nodig!  

Daarnaast is Marcello Supusepa, co-founder van Happy Green Islands Foundation, zijn Molukse Roots is de oorsprong van het ontstaan van HGI, samen met 3 andere founders.
Als eerste uitdaging heeft HGI het Molukse eiland Saparua geadopteerd en diverse projecten op gebied van educatie en recycling opgezet voor jong en oud meer awareness te bieden. 
Daarnaast heeft Marcello namens HGI op Borneo educatie kennis gedeeld met de educatie directrice van OFI, die zij weer heeft geïntegreerd.

Een thuis tijdens de vakantie