Liefdadigheid

http://www.999BorneoTravel.com
http://www.happygreenislands.org

“HomeBaliHome heeft een groot voorliefde
voor de Indonesische Flora & Fauna.”

De afgelopen jaren hebben wij met behulp van onze gasten diverse projecten opgezet en donaties gedaan :

 • bijvoeren van straathonden en katten op stranden.
 • opvang van straathonden en katten en andere wilde dieren.
 • voeren van huisdieren, zwerfhonden & katten, kippen, eenden en ganzen op de Agung in de eruptie gevaarlijke periode.
 • jaar lang 2 wekelijks voedsel drops bij Agung noodkampen gedoneerd door gasten; verse vis en groente, rijst, eieren, voor gemiddeld 800 mensen iedere rit.
 • gedoneerde speelgoed surprise drops bij noodkampen en scholen bij de Agung noodkampen (wat een pret, zie video bovenaan!). 
 •  honden & katten Sterilisatie acties op het strand en in de buurt.
 • gedoneerde gebruikte brillen aan Stichting Kolewa.
 • gedoneerde gebruikte gehoorapparaten aan Stichting Kolewa.
 • 260 Dekbedden en Kussens gedoneerd aan de Molukken gedurende grote landslides.
 • gedoneerde “recycled plastic extruder” aan Happy Green islands Foundation op Saparua.
 • gedoneerde bedrag voor badmintonveld Happy Green islands Foundation op Saparua.
 • gedoneerde Led stadionlampen voor badmintonveld Happy Green islands Foundation op Saparua.
 • donaties in de vorm van eten en educatie materiaal aan YPACgehandicapte kinder-weeshuis in Nusa Dua.
 • recycled plastic Crea educatie materiaal aan Happy Green islands Foundation op Saparua voor scholen  & Borneo, Kumai & Pangkalanbun aan Orangutan Foundation Indonesia Eduction department voor hun regenwoud educatieprogramma.
 • gedoneerde waterfilters aan dorpen op de Agung.
 • gedoneerde waterfilters aan Happy Green islands Foundation op Saparua.
 • gedoneerde waterfilters voor aardbevingkamp Tulehu.
 • gedoneerd bedrag voor een wederopbouw van een huis op Lombok na de zware aardbeving van onze gids, die wij aanraden, werkzaam op de Gili’s.
 • diverse donaties aan weeshuizen op Bali.
 •  kleine donaties aan diverse NGO’s en weeshuizen op Bali.

Uw boeking bij ons betekend ook dat u een goede daad verricht, minimaal 10% gaat naar onderstaande charity activiteiten:

 

 

Daarom werken wij samen met 999 Borneo Travel, zij hebben 2 varende woonboten en een speedboot in Kumai liggen. De 999 gids laat u de rijkdom van de laatste regenwouden zien.

De ware gids in het woud is de Orangutan, als één van onze nauwste verwanten, 98% identieke DNA met de mens, leert hij ons wat het regenwoud te bieden heeft en hoe wij de bossen duurzaam kunnen beheren. Bedreigd door uitsterving hebben de orangutan en zijn medebewoners onze hulp om als soort te overleven hard nodig.

Marcello Supusepa is co-founder van Happy Green Islands Foundation, zijn Molukse Roots is de oorsprong van het ontstaan van HGI, samen met 3 andere founders zetten zij zich met een internationale team van vrijwilligers belangeloos in.
Als eerste uitdaging heeft HGI het Molukse eiland Saparua geadopteerd en diverse projecten op gebied van educatie en recycling opgezet voor jong en oud meer awareness te bieden.
Daarnaast heeft Marcello namens HGI op Borneo educatie kennis gedeeld met de educatie directrice van OFI, die zij weer heeft geïntegreerd voor diverse scholen.

999 Borneo Travel komt op voor de bescherming van de Orangutan en zijn medebewoners in het tropisch regenwoud van midden-zuid Borneo, Nationaal natuurpark “Tanjung Puting” in nauwe samenwerking met de lokale bevolking en andere NGO’s en lokale overheden die in en rondom Tanjung Puting actief zijn.

DOELSTELLINGEN

999 Borneo Travel heeft drie concrete doelstellingen:

 • Tijdens woonboot tours signaleren van onregelmatigheden en deze direct melden bij de juiste instanties, zoals OFI, Orangutan Foundation Indonesia, founder Prof. mrs. Birute.
 • De gasten een Awareness mee geven t.a.v. van effecten ontbossing, plastic vervuiling, palmolie plantages!
 • In dien mogelijk ook gasten laten kennis maken en eventueel deel te laten nemen aan educatie programma’s die OFI verzorgt in de dorpen en steden in en rondom Tanjung Puting .

VISIE

De plaatselijke bevolking profiteert hier nauwelijks van de op grote schaal gekapte regenwouden van Indonesië, ten behoeve van onder andere hout en de aanleg van oliepalmplantages.
De lokale overheden kiezen vaak voor het grote geld geboden door bedrijven en gaan vaak voorbij aan de belangen van de mensen die van deze bossen afhankelijk zijn.

Tanjung Puting is 1 van de ” laatste stukken van de Garden of Eden” is door zijn ongekende rijkdom aan planten en dieren een bron van verbeelding en inspiratie voor de gehele mensheid, waar we heel zuinig op moeten zijn…..

Missie & Visie

Happy Green Islands Foundation wil bijdragen aan een duurzamer leven op de kleinere en afgelegen eilanden met vrede, welvaart en een schoon milieu als leidende indicatoren. 

Daarbij streven we ernaar om de economische omstandigheden van eilandbewoners te verbeteren door hen te helpen eigenaarschap te nemen van nieuwe uitdagingen en mogelijkheden, zonder verlies van cultureel erfgoed en met behoud van eigen identiteit. We geloven dat dit begint met een gezonde, schone en groene omgeving die positiviteit en vertrouwen in de toekomst uitstraalt. We verbinden en ondersteunen lokale initiatieven om de groeiende behoefte aan verandering te concretiseren door het bouwen van kennisbruggen tussen gemeenschappen en eilanden. Hierbij werken we samen met alle inwoners, scholen en bedrijven zonder tussenkomst van politie of religie.

___________________________________________________________

Wilt u als geïnteresseerde of vrijwilliger of donateur informatie of betrokken zijn met Happy Green Islands Foundation
en de Charity activiteiten van 999 Borneo Travel,
neem dan contact met ons op,
dit zullen wij ten zeerste waarderen,
“Spread the word” ….

Bucketlist nummer 1

HomeBaliHome Charity Foto album

Een thuis tijdens de vakantie