Scooter tour


Scooter tour op Bali, met een scooter heb je op Bali een ultieme bewegingsvrijheid en je ruikt de heerlijke geuren,beleeft het intenser, komt makkelijker in contact met de lokale bevolking! Voor korte trips en meerdaagse trips!Homebalihome heeft al verschillende mensen een tour over het hele eiland laten maken, 2 , 4 , 6 , 8 , 10, 12, 14 dagen of zelfs meer!Het huren van een recente scooter, max. 1 jaar oud kost 90.000 rupiah per dag. Hoe ouder hoe goedkoper.Om met een scooter te rijden heb je formeel een internationale motorrijbewijs nodig !

Als je een Nederlandse motorrijbewijs hebt dan kan je bij de ANWB en internationale motor-rijbewijs kopen, ongeveer € 20,00, vergeet niet een pasfoto mee te nemen! Een internationale motor-rijbewijs is 1 jaar geldig!


De meest risicoloze situatie is een lokaal motorrij-bewijs halen, mits je verzekering het goedkeurt dat je met een motor in het buitenland gaat rijden!
Dat kan voor 2.500.000 rupiah, (de snelle procedure!), kost een halve dag maximaal en het kan soms gebeuren dat je een rijvaardigheidstest moet afleggen.Een helm met keuringslogo is verplicht!

Checkt u wel van tevoren uw  rechtsbijstand en reisverzekering met betrekking tot het rijden op een motor in het buitenland of u een uitsluitsel daarop heeft!Let op: een scooter op Bali is altijd een motor met minimaal 110 cc.

Op onze facebook kunt u foto albums vinden van gasten  die een rondreis met de scooter hebben gemaakt bij deze een voorbeeld, klik hier op.

Een thuis tijdens de vakantie